Skillnad mellan dekal och sticker på sagaprint.com

Kärt barn har många namn och för en del personer kan en dekal vara synonymt med en sticker och vice versa. Någon exakt och vedertagen definition är svår att finna. Hos oss på Sagaprint gör vi dock en tydlig skillnad mellan en dekal och en sticker.

En dekal hos oss består av självhäftande skyltvinyl som skärs ut från vinylrullar med olika dekalfärger. Varje dekalfärg utgör ett eget lager som placeras i en appliceringsfolie som sedan används för att överföra dekalen till avsedd yta. En dekal kan endast innehålla fasta färger, sådana som vi har i lager. I färgväljaren anges de som dekalfärg grön, dekalfärg gul osv. När en dekal tillverkas skärs varje bokstav eller objekt ut separat och hålls ihop av en appliceringsfolie. Slutresultatet blir väldigt elegant när bara varje bokstav eller figur fästs på ytan och bakgrunden i övrigt syns i sin helhet.

En sticker hos oss består av ett en vit tryckbar självhäftande vinyl. Här finns inga begränsningar när det gäller färgval. Alla färger kan användas. Det går också att konturskära våra stickers. Men stickern måste vara sammanhållande, d v s  den kan inte ”hänga i luften” som en dekal.

Team Sagaprint

Sagaprint
Logo
Shopping cart