Så här monterar du en dekal

Dekal

Att montera en dekal är inte särskilt svårt, men det är lite mer avancerat än att klistra fast en vanlig sticker. Å andra sidan blir dekaler supersnygga när de sitter på plats.

Det viktigaste när du ska montera en dekal är att ta det försiktigt och inte ha för bråttom. När du tar upp dekalen ur förpackningen så sitter den klistrad på ett skyddspapper och ovanpå dekalen finns en appliceringsfolie som har en väldigt viktig funktion. Det är nämligen den som ska bära eller hålla ihop dekalen när den flyttas från skyddspappret till ytan där den ska fästas. Nu ska vi montera en dekal.

  1. Börja med att rengöra ytan där dekalen ska sitta. Vanligt vatten fungerar bra. Om du vill kan du också använda något milt rengöringsmedel som t ex diskmedel. Efter rengöringen torkar du ytan med en trasa eller papper tills ytan är helt torr.
  2. Nu är det dags för dekalen. Dra försiktigt av appliceringsfolien (”tejpen”) så att dekalen sitter kvar i folien. Det är jätteviktigt att du får med dig hela dekalen i folien. Om någon del av dekalen inte följer med så sätter du tillbaka folien och dekalen på skyddspappret och ”gnuggar” lite på den delen som inte följer med. Du kan gnugga med ett kreditkort eller liknande. Sedan försöker du igen att ta bort appliceringsfolien så att dekalen följer med ordentligt. Nu ska dekalen sitta klistrad i appliceringsfolien och skyddspapper vara tomt.
  3. Nu ska du fästa appliceringsfolien med dekalen på avsedd yta. Mät ordentligt så att dekalen hamnar rakt. Efter att dekalen börjat fästas så kan den inte flyttas utan att bli förstörd så var noggrann. När appliceringsfolien med dekalen är på plats ”gnuggar” du ordentligt med ett kreditkort eller liknande på appliceringsfolien tills dekalen fäster ordentligt på ytan. Låt appliceringsfolien och dekalen sitta fast på ytan i några minuter innan du går vidare.
  4. Ta försiktigt bort appliceringsfolien. Dekalen ska nu sitta kvar på ytan. Om någon del av dekalen sitter kvar i appliceringsfolien så sätter du tillbaka folien och gnuggar lite mer där dekalen inte riktigt släppt.
  5. Nu ska dekalen vara på plats och appliceringsfolien vara tom. Dekalen sitter hårt fast redan från början, men det tar ytterligare 24 timmar tills den har fastnat ordentligt.

Nu är det bara att njuta av den eleganta dekalen.

Team Sagaprint

 

Sagaprint
Logo
Shopping cart